Stiri, informatii si idei de cadouri

Un voucher cadou – Da sau Nu?


Un voucher cadou – Da sau Nu?

Voucherele au aparut si pe piata din Romania in ultimii ani si par sa ocupe toate domeniile de shopping posibile. Indiferent ca iti plac sau nu, sunt peste tot, iar acum le poti face si cadou. Sa fie o idee buna sau nu?

Pro voucher cadou

1. In loc de bani – cand nu stii ce sa cumperi cuiva, dar sa-i dai bani nu este o solutie acceptabila, poti opta linistit pentru un voucher cadou. Astfel, ii dai o suma de bani sub forma unui cartonas colorat si simpatic, cu care isi poate achizitiona ceva.
2. La magazinul preferat – pentru cei care au un magazin preferat, poti opta pentru un voucher cadou eliberat chiar de magazin.
3. Economisesti timp – daca esti genul de persoana care nu se poate hotari niciodata la cumparaturi, mai ales pentru o alta persoana, te vei bucura de economia de timp pe care ti-o ofera achizitionarea unui voucher cadou.
4. Nu ai cum sa gresesti – sunt multe cazuri in care cumparam o haina, de exemplu, care nu este marimea potrivita sau care nu este pe gustul cadorisitului. Cu un voucher, trimiti persoana in cauza sa isi faca cumparaturile exact pe marimea si pe gustul ei.
5. Oferi ceva nou – daca te-ai gandit la o zi de spa, de exemplu, poti cumpara un voucher cadou, in loc sa anunti ca ai facut o simpla rezervare. Astfel, oferi un serviciu care nu se poate aduce intr-o punga de cadou, dar care va fi mult mai frumos.

Contra voucher cadou

1. Nimic personal – daca nu cunosti persoana ce primeste cadoul, poate iesi bine; dar daca sunteti apropiati s-ar putea intelege gresit, ca fiind un cadou impersonal, pentru ca nu ai stiut ce sa iei.
2. Termeni si conditii – unele vouchere au termeni si conditii de utilizare atasate, asa ca trebuie sa te interesezi de acestea inainte. Altfel, vei da un cadou care va aduce numai neplaceri si nicio bucurie.
3. Pret – multe vouchere au imprimate pe ele valoarea lor, fapt practic pentru persoana care il primste, pentru a sti cat are de cheltuiala. Intrebarea este: cat de scump sa fie voucherul?
4. Nepotrivire de caracter – cel mai bun exemplu din care se intelege acest argument despre riscul achizitiei unui voucher este urmatorul: cumperi un voucher pentru o zi de rasfat, masaj si spa unei persoane pudice, timide si careia nu-i place sa fie atinsa de straini.
5. Achizitii pe termen scurt – unele vouchere au termen de valabilitate. Daca expira in cateva zile, ar trebui sa te gandesti, inainte de a-l cumpara, la timpul liber al cadorisitului.

Poate fi bine, poate fi rau! Daca alegem un voucher cadou, trebuie sa fim la fel de atenti ca si in cazul unui cadou normal, pentru ca sunt si aici tot felul de aspecte de considerat. Deci, da sau nu?

Publicat in data : 20.03.2013 in Inteligenta si distractie
 
 
 


Alatura-te comunitatii noastre

Inscrie-te la newsletter-ul nostru

 
Inapoi sus
x

Ce-vreau.eu foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >